WHAT’S OLD?

De gedachte- het paradigma- wat als eerste aan vernieuwing toe is en wat ik per direct ga veranderen is: ‘Ik ben te oud’. Met ingang van vandaag verandert het naar ‘ik ben helemaal niet te oud’. Ik ben jong genoeg om nieuwe stappen te ondernemen en dromen te verwezenlijken.

Leeftijd is een door mensen opgelegd meetinstrument, zoals 1 weinig is en 1.000.000 veel. Het heeft allemaal te maken met perceptie, wat voor de één veel of weinig is, is niet DE maatstaf. Wat voor de één oud of jong is ook niet.

Ik ben jong zolang ik mezelf als jong zie en ervaar. Leeftijd is het meetinstrument wat me vertelt hoelang ik hier op deze aarde ben, puur feitelijk. Het zegt niets over hoe ik me voel en waar ik nog, of niet meer, toe in staat ben, dàt is het label wat wij eraan hangen.

Oké, ik ben hier nu ruim 62 jaar. Ik BEN wat wil zeggen dat ik kan DOEN, en er is nog zo verschrikkelijk veel wat ik wil doen. Vandaag vroeg ik me af waarom ik het dan niet doe en kwam tot de trieste ontdekking dat ik mezelf heb wijsgemaakt dat ik voor een heleboel dingen te oud ben. Het is te laat, ik ben te oud.

Het is onzin, het is een mindset en heel misschien ergens (waar ik het niet toe wil geven natuurlijk) ook wel een soort van geldig excuus cq smoesje om niet werkelijk in actie te hoeven komen, want nieuwe stappen nemen is best wel eng.

De waarheid is: Zolang ik lEEF ben ik ( of jij) NOOIT te oud om nieuwe dingen te ondernemen, m’n passie te volgen en m’n dromen te verwezenlijken.

There is a difference between knowing the path and walking the path

(Morpheus- The Matrix)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *