THE JOURNEY BEGINS

  • Jenneke 

Health and Fitness

Afgelopen maandag ben ik begonnen met LifeBook van Mindvalley en het eerste onderdeel van mijn leven wat ik aan ga pakken is Health & Fitness. nou dat kan bij mij wel enige verbetering gebruiken. Mijn huidige staat is ruim 10 kilo te zwaar en zo stijf als een plank. Zelfs m’n sokken aandoen gebeurt met enige moeite en dat terwijl ik me toch altijd voorgenomen heb om zeker 100 te worden in goede gezondheid.

Dus waar ik ben en waar ik naartoe wil ligt Enigszins uit elkaar…..

daar is dit onderdeel ideaal voor. De les begint met wat quotes, die ik hier niet allemaal neer zal pennen maar degene die me het meest trof was:

Those who think they have not the time for bodily exercise will sooner or later have to find the time for illness’

Ralph Waldo Emerson

Het begint, zoals altijd, in je hoofd en het is verbazingwekkend wat enig nuchter denkwerk teweeg kan brengen. Gewoon eens even stilstaan bij het feit dat je gezondheid het aller belangrijkste is wat je hebt en hoe je met een slechte gezondheid toch echt minder prettig functioneert.

Je gezondheid beïnvloed elk aspect van je leven.

En als ik eerlijk ben heb ik zelf best een groot aandeel in mijn algehele gesteldheid. Het is nou niet zo dat ik zo goed met mijn aller belangrijkste en waardevolste bezit omga. Ik prop het regelmatig vol met allerlei afval- junkfood genaamd- en ik parkeer het vaker op de bank dan in een sportschool (waar ik dus echt nooit kom) of dat ik het meeneem op een gezonde wandeling. Hoeveel is mijn lichaam me eigenlijk waard?

De vraag is: Wat wil ik? Wat is het belangrijkste voor mij? Hoe voel ik me NU eigenlijk, welke beperkingen kom ik tegen, elke dag!? En hoe gaat zich dit verder ontwikkelen als ik zo doorga? Dat is trouwens wel een puntje om even bij stil te staan want we, ik tenminste, denk vaak dat ik heel normaal leef. Nee ik denk Eigenlijk helemaal niet, ik leef op automatische piloot wat dit aangaat. Ik heb het druk dus eet makkelijk; friet, pakjes, zakjes, magnetron waardige troep, voorgesneden groenten, voorgekookte aardappelen, nou ja je kent het wel. Vervolgens heb ik ’s avonds als ik op de bank zit heus wel een wijntje ‘verdiend’ en daarbij hoort natuurlijk ook weer een over (on)gezonde snack.

Dat is helaas niet waar mijn lichaam het nou zo goed op doet!

Op deze manier word ik in plaats van gezond 100 krakkemikkig een andere leeftijd, en dat wil ik niet….. Tijd voor actie en die actie begint in m’n hoofd; eerlijk zijn, wat wil ik en wat is het belangrijkste voor mij?

Het waarom moet belangrijker zijn dan alle verleidingen.

Wil ik op lange termijn een goed, zo gezond mogelijk en energiek leven? Hoe dankbaar ben ik eigenlijk voor mijn lichaam wat ik toch eens in perfecte staat kreeg?

Mijn lichaam is het enige wat van mijn geboorte tot m’n dood bij me blijft!

Het waarom is voor mij nu heel duidelijk en zoveel belangrijker dan alle kortstondige pleziertjes die alle verleidingen geven. Ik weet het zeker, ik wil gezond en energiek minstens 100 worden en ik ga eraan doen wat ik kan want tenslotte ben ik verantwoordelijk voor mijn eigen lichaam.

Every journey, no matter how great, begins with a single step

Lao Tzu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *