KEUZES- je oogst wat je zaait. Een kerstboodschap.

Heel ons leven en elke dag bestaat uit keuzes. Meteen al als je wakker wordt heb je de keuze waar je aan denkt. Kies je voor een nieuwe dag met nieuwe mogelijkheden? Ben je blij en dankbaar voor het leven zelf? Of borduur je voort op de minder leuke dingen van gisteren? Ik heb mezelf aangeleerd om voor ik opsta eerst aan 10 dingen te denken waar ik dankbaar voor ben. Dat zijn dingen als m’n kleindochter tot aan een heerlijke warme kop koffie. Als je het wilt zien zijn er zoveel dingen om dankbaar voor te zijn! Dankbaarheid gaat altijd gepaard met positiviteit, Niemand is dankbaar voor iets negatiefs. Zo begin je je dag dus al positief.

Je oogst wat je zaait. De keuzes die je Maakt hebben gevolgen. Waar je aan denkt en waar je op focust heeft gevolgen. Het is onmogelijk negatief te denken en een positief resultaat te verwachten. Je oogst ALTIJD wat je zaait. Als je dit werkelijk Gelooft maak je dan ooit nog de keus om aan iets te denken wat je niet wilt? Ga je dan ooit nog negatief denken?

Is het ook niet een beetje ondankbaar om negatief te zijn? Is het niet een beetje respectloos om te focussen op alles wat niet goed is terwijl er ook zoveel is wat wel goed is? Maakt het je leven beter? Mooier? Is het dan misschien zelfs dom?

In geloven en religieuze stromingen wordt er vaak gewezen op onze mogelijkheid tot kiezen en de Gevolgen ervan. Het hindoeïsme spreekt over Karma wat zegt dat alles wat je doet bij jezelf terugkomt, goed en kwaad. God zegt Je oogst wat je zaait.

We hebben ons leven grotendeels in eigen hand door de keuzes die we maken in ons handelen maar zeker ook in ons denken. Wat je denkt bepaalt hoe je handelt.

‘Wat ik je vandaag biedt is niet moeilijk en niet ver weg, het is in je hart en in je mond. Vandaag geef ik je een keuze tussen zegen en vloek, leven en dood. KIES DAN HET LEVEN zodat je een goed leven zult hebben!’ God. (Deuteronumium 30:11-20)

Ik dacht, zo tegen kerst kan er wel een wijze raad van God in m’n blog en een kleine reminder waar kerst voor staat: Vrede! Ik heb de armbandjes met WWJD (What would Jesus Do) altijd overdreven gevonden maar misschien kan het geen kwaad het ons soms eens af te vragen.

Doe een ander wat je zou willen dat ze jou doen!

Hele fijne kerstdagen en kies voor een 2020 van liefde en leven voor jezelf en je naasten.

Be blessed!

3 reacties op “KEUZES- je oogst wat je zaait. Een kerstboodschap.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *