IF NOT NOW THEN WHEN

  • Jenneke 

De laatste dag van 2019, een jaar waarin ik veel ondernam en veel geleerd heb vooral over mezelf en de mogelijkheden waar we als mens toe in staat zijn. Ik heb het leven veel bewuster geleefd, bewuster gedacht en bewuster gebruik gemaakt van de oneindige mogelijkheden die in- en om ons zijn. Mijn thema van 2019 was ‘Born to walk on water’ en in dit geloof heb ik geleefd.

Ik voel me vol energie, Enthousiast over het leven, ik ben gelukkig en heb zo’n zin om op deze weg verder te gaan.

2019 in vogelvlucht:

In januari van dit jaar begon ik met een nieuwe baan bij Hip en Go en eind november besloten ze dat ik bij nader inzien toch niet het type was wat ze zochten.

Wat heb ik hier geleerd? Dat er nog steeds mensen zijn die angst en vernedering gebruiken om ‘het beste’ uit mensen te halen. Ik heb hier in ieder geval geleerd m’n waarde nooit meer door anderen te laten bepalen. Wat ik ook geleerd heb is dat je altijd oogst wat je zaait, je kunt mensen niet het minimale geven en vervolgens het maximale verwachten. Als laatste, je bent altijd zelf verantwoordelijk voor jouw gedrag. Wat een ander doet is de verantwoordelijkheid van die ander, hoe jij erop Reageert die van jouw. Het werk was leuk, ondanks de lousy bedrijfscultuur. Het was gaaf mensen te helpen en blij te maken en met een goed gevoel de deur uit te laten gaan. Ik heb er mooie gesprekken gehad met mensen die m’n hart raakten en ik dat van hen.

Ook dit jaar besloten Reni en Vincent met Sophie definitief in nederland te komen wonen. Dit was zó’n hartsverlangen van mij en dit alleen al zou heel m’n jaar een top jaar gemaakt hebben. Ze wonen nu zo vlakbij dat ik dagelijks van ze kan genieten. Sophie het zonnetje in m’n leven. Het is zo gaaf je kleinkind te kunnen zien opgroeien, leren lopen, en nu praten. Ze doet alles na en zegt alles na. Haar ogen stralen als ze me ziet. Ik ben zó dankbaar dat zij in mijn leven zijn en zo dichtbij.

Het volgende hoogtepunt van 2019 is mijn reis naar Colorado. Samen met m’n nicht drie weken rondtrekken door deze ongelooflijk mooie staat van amerika. Ik geloof niet dat er woorden zijn om deze ervaring ten volle te kunnen beschrijven. De vrijheid, het diepe gevoel van zijn, de overweldigende en fenomenale natuur zijn dingen die ik nooit eerder heb gezien en gevoeld. Ik denk als je niet in god geloofd of hem zoekt je hem hier zult vinden. Elke seconde van deze reis heb ik genoten en ben me er ten volle van bewust geworden hoe waardevol het leven is. Het leven is kostbaar, wat er ook is en in welke situatie je ook zit, het leven zelf is wat er toe doet en altijd waard te leven.

Dan een trieste gebeurtenis….We hebben afscheid moeten nemen van Noob, onze super geweldige, aanhalige en lieve poes die altijd bij ons was, naast Fred op de bank zat of naast mij als ik schreef en m’n beste vriendin was. Ze is bijna 16 jaar bij ons geweest en we missen haar elke dag.

Na mijn Colorado reis heb ik voor de tweede keer Paradigmshift gedaan, een driedaags seminar van Proctor Gallagher wat alles bevestigt waar ik in geloof. Het leven heeft eindeloze mogelijkheden en kansen, een heel universum vol, en of je ze pakt en toepast in je leven is jouw keuze.

Ik ben enorm gegroeid het afgelopen jaar, kan zorgen naast me neerleggen en denken in mogelijkheden, wat ook werkelijk mogelijkheden op je weg brengt. Ik heb ervaren dat het gebeurt zoals je gelooft en dat alles mogelijk is als je gelooft. Ik heb veel geschreven en een boek en programma komt er zeker aan. Het thema voor 2020 is:

IF NOT NOW THEN WHEN!

Het jaar 2020 begin ik met een training bij Mindvalley: LifeBookThe journey begins https://www.mindvalley.com/lifebook/

Ik heb er superveel zin in, let the journey begin,

IF NOT NOW THEN WHEN?

Tot slot wens ik iedereen een gezond, gelukkig, enthousiast, succesvol en liefdevol 2020 toe waarin al je dromen werkelijkheid zullen worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *