INTRO

  • Jenneke 

Het zoveelste boek ligt voor m’n neus, spiksplinter nieuw. Is dit nu het boek wat werkelijk mijn leven gaat veranderen? ‘Ja’ denk ik, en ik weet dat het niet zo is. Niet het boek gaat mijn leven veranderen, het TOEPASSEN wat in het boek staat is wat mijn leven kan veranderen.

Ik hou van boeken en ze hebben me enorm veel waarde, kennis en wijsheid gebracht. Ik wéét veel inmiddels en al die kennis zit in mijn hoofd. (‘Zou dat die 8 kilo zijn die ik aangekomen ben?’ denk ik hoopvol.) Ik hoef geen nieuw boek meer te lezen, ik moet eerst dat hoofd eens leegmaken, doen dus, en wel NU. Als jaarthema heb ik zelfs ‘If not now then when’ op m’n arm laten tatoeëren om mezelf er elke dag aan te herinneren. Aan de binnenkant van diezelfde arm staat de tattoo ‘Born to walk on water’ en dat is waar ik in geloof en voor sta.

We kunnen over water lopen, figuurlijk, maar dan moet je wel uit het bootje stappen en actie ondernemen. Je hoeft niet tussen de anderen te blijven zitten en je door de stroom mee te laten voeren. Je hebt toegang tot onbeperkte mogelijkheden. die liggen als letters in een boek en als blauwdruk in alle cellen van je lichaam. Na 20 jaar lezen en studeren weet ik zeker wat ik eigenlijk altijd al wist. De boeken en de studies hebben me anders naar dingen doen kijken en vooral anders doen denken. Ik heb zowaar geleerd ZELF te denken, iets wat ik altijd al dacht te doen maar wat slechts aangeleerde en geconditioneerde gedachten van anderen bleken te zijn.

Ik zal altijd blijven lezen en altijd blijven studeren maar niet meer zonder praktijk. Het is als je rijbewijs halen, je begint met het leren van de theorie maar het uiteindelijke doel is dat je auto zult rijden.

Dus, vandaag is de dag dat ik uit m’n bootje stap…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *