INTELLECTUAL LIFE

  • Jenneke 

For As a man thinks in his heart so is he

The Bible

What you think, you become. What you feel, you attract. What you imagine, you create.

Buddha

Twee quotes uit de honderden quotes die er zijn over de kracht van ons denken. Ze zeggen allemaal hetzelfde: de gedachten die we denken scheppen ons leven. Wij zijn hier op aarde de hoogste schepping en hebben als enige het vermogen te denken. Dat definieert ons als mens, we kunnen denken wat we willen en hoe we willen en daarmee scheppen we ons leven.

Wat geloof jij hierover? Geloof je dat je gedachten de werkelijkheid creëren? en waarom geloof je dat wel of niet? Geloof je dat je kunt denken wat je maar wilt en hoe je maar wilt? Geloof je dat gedachten dingen worden en dat er gebeurt waar je het meest aan denkt?

Dat zijn in het kort de vragen waar we deze week over na moesten denken en ik hou van dit onderwerp. Ik ben een denker en hou ervan diep over dingen na te denken. Voor mij is dit de waarheid, ik kan denken wat ik wil en hoe ik wil en dat bepaalt voor een heel groot deel hoe mijn leven eruit ziet. Hoe ik denk kan mijn leven veranderen. We hebben heel vaak geen controle over de dingen in ons leven, de situaties die op onze weg komen maar we hebben zeer zeker controle over hoe we ermee omgaan.

“De aarde was woest en leeg en over de watermassa lag een diepe duisternis. Maar de geest van god zweefde over de watermassa. toen zei god: ‘laat er licht zijn’ en toen was er licht.”

Genesis

De situatie was in principe wel een tikkeltje hopeloos toch? Woest, leeg, pikkedonker maar daar dacht God niet zolang over na, hij dacht meer aan hoe hij het wilde hebben, licht. En toen was er licht. Dat was voor mij een hele eye-opener toen ik dit voor het eerst bewust las. Ik, en ik denk iedereen wel, heb ook weleens donkere tijden in m’n leven waarin ik het niet 1-2-3 zie zitten en alles een beetje hopeloos lijkt. Ik focus er niet meer op, ik denk aan wat ik wel wil en dat maakt al het verschil in de wereld.

Iedereen kan echt zelf denken wat hij wil en hoe hij wil.

If you realized how powerful your thoughts are you’d never think a negative thought again.

Tot slot, het gaat niet alleen om het weten maar vooral om het doen, één stapje tegelijk. Afgelopen week ben ik begonnen met elke dag te gaan lopen, in de polder met de hond of gewoon naar een supermarkt die wat verder weg is, ondertussen heb ik mooi tijd om na te denken, twee vliegen in één klap. Onder het tandenpoetsen dans ik of doe squats. (haha) en voor ik ook maar iets doe mediteer ik tegenwoordig, dat is wel even wennen moet ik eerlijk zeggen maar ik hou het er wel in. ’s Morgens 20 minuutjes en ’s Avonds 20 minuutjes. (morning and evening meditation van Joe Dispenza).

Een hele fijne dag verder iedereen en mocht je vragen hebben, laat het me gerust weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *